Tuesday, August 31, 2010

InshaAllah by Maher Zain

video

Thursday, August 12, 2010

Rahsia Di Sebalik Iklan TV3, Kebetulan atau Sengaja?

Kredit to Amirul Amin..
http://www.facebook.com/amirulamin8888?ref=mf



Scene 1 – Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratapkan rumbia dengan bertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung di sebelah kanan tingkap yang terbuka.

1.Budak Lelaki Melayu – Orang Melayu

2.Buku – Bible

3.Pondok Buruk Beratap Rumbia – Kemiskinan

4.Malam Yang Gelap – Islam yang mundur

5.Mentol Lampu – Pencerahan (Illumination) – Lucifer@Iblis6.Sangkar Burung – Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM7.Tingkap Terbuka – Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduran






Scene 2 – Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai muka surat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted).

1.Mukasurat Bergambar – Bible (Christianity)

2.Mukasurat Jawi terbalik – Al-Quran yang dihinakan

3.Beca Merah – Samaran untuk kenderaan Santa Claus

4.North Star – Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)

5.Pokok Krismas – Simbol Paganism





Scene 3 – Keluarnya bintang-bintang kecil beraura yang membawa cahaya dari gambar beca. Budak Melayu delighted (kagum dan gembira). Bintang-bintang berterbangan keluar dari tingkap rumah buruk lalu membentuk sebuah beca merah berlampu lip-lap dengan seorang lelaki separuh abad yang memakai songkok (bukan ketayap) putih dan berambut putih. Lelaki separuh abad mempelawa budak Melayu untuk bersama-sama menaiki beca merah dan seterusnya meninggalkan pondok buruk.

1.Bintang-bintang kecil beraura – Keajaiban, kekayaan, kemahsyuran, kemodenan etc.

2.Lelaki Rambut Putih Dan Bersongkok Putih – POPE – Ketua Agama Kristian

3.Pelawaan Menaiki Beca – Pelawaan Masuk Kristian

Scene 4 – Budak Lelaki Melayu dengan seorang Budak Perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Scene ini memaparkan kejayaan memurtadkan (merosakkan) Bangsa Melayu)

1.Budak Lelaki Dan Budak Perempuan Melayu – Bangsa Melayu.


Scene 5 – Beca terbang ke Pulau Pinang, Teluk Intan, dan Kuala Lumpur. Tempat-tempat ini bercahaya dan bersinar (illuminated) dengan kehadiran beca merah.

1.Pulau Pinang – Tempat Illuminati mula bertapak (Francis Light)

2.Teluk Intan, Hilir P…erak (Anson) – Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary club pun bersepah.

3.Kuala Lumpur – Malaysian Illuminati punya capital.


Scene 6 – Tiba-tiba ada satu pasangan tambahan budak lelaki/perempuan melayu dalam beca.

1.Pasangan Melayu Extra – Murtad dan kerosakan makin berkembang dan mendapat sambutan

Scene 7 – Beca berhenti depan unit kondo. Satu pasangan budak Melayu lagi diorang pickup. Budak Melayu Kampung gembira sampai bercahaya-cahaya mukanya.

1. Kondo – Bandar/Middle Class. Budak kampung dah diterima oleh orang bandar. Masuk Kristian adalah cool, urban, modern dsbnya.



Cuba perhatikan, mengapa perlu ada awan yang ‘menyalib’ setiap menara masjid ini? Kebetulan jugakah ini? Atau memang di setiap menara-menara mana-mana masjid terdapat awan seperti ini?

Apa sebab perlu dipaparkan teratai dalam iklan Aidilfitri sedangkan banyak lagi bunga yang boleh disiarkan. Teratai ini mempunyai bahan yang menyala (pelita) di tengahnya seolah-olah teratai Buddha ketika melakukan upacara keagamaan mereka.



Rasanya semua sudah makruf tentang bintang 6 bucu yang terpapar bukan? Masya Allah.. Anda punya akal, nilailah kesemua ini dengan akal bijak anda..

Mungkinkah semua ini adalah kebetulan? Banyakkan membaca tentang agenda kafir laknatullah terhadap umat Islam memandangkan iklan ini berkaitan dengan perayaan umat Islam. Ingatlah, Allah berfirman dalam al-Quran: “Tidak akan pernah redha orang2 Yahudi dan Nasrani kerhadap kamu sehingga kamu menuruti telunjuk mereka” (2:120).

Thursday, August 5, 2010

1st day pesta konvo

Hari ni mmg ak rse lame sgt,
maybe sbb bnyk jalan kot,

start dgn lunch d Mines,
Aku, Syerry n Intan,
*mia n kak mar xsihat,
*atty plak lupe bwk purse,
so kitorang ber3 jer,
syerry ngan intan g McD dlu,
aku menyusul kemudian sbb nk g giant jap,
*kak mar kirim milo
pesan ak kat syerry suh amik "'dada' aje tao",
xnak bhgian len,
hehe...ayam ler,
mmg beso2 yg dpt...terharu ak kat syerry..haha..

then
settle sume,
kitorang beransur balik ofis,
smbung wat kerja.

Tyme balik pulak,
mia cadang nak g DG,
sje la nak tgk2 gerai kt situ,
lgpon 1st day Pesta Konvo,
mula2 ak xnak g,
tp melihatkan muka mia yg nak sgt g,
ak pon mengalah,
g je lah....

kat sne,
seperti dijangka,
xrmai org,
*ak suke reramai..bley menyelit-nyelit,
hahhaa...

Smpai kolej mlm jugak lah,
lps magrib..
ak solat kat DG,
smpai je trus g blik paan amik charger ak,
haish....penat n letih gler,
*berjalan dri DG-KDO

bru brape minit smpai,
Muein call,
*adil n mulia pon ade skali,
ajak g DG,
ak pon....serbe salah pulak,
kang klu xg,
kecik ati plak,
*dah seminggu xg kkm jumpe dorang
so ak pon...g je lah....

haihhhh...
ak mmg lemah bab2 nih,
lagi2 klu melibatkan sahabat baik ak,
adoi...dugaan2...

xpelah...
ade hikmah sume nih,

cukop la kot stakat nih,
syerry dok YM, suh update blog...
n ak plak tgh dok mkn ayam lebihan lunch td,
kenyang sungguh skrg,
Alhamdullilah syukur di atas rezeki yg diberi...:)

Wednesday, August 4, 2010

Panas dan sejuk....

Smlm...
kat ofis,
econ rosak,
*econ aras ak je r, aras Kak Mar oke jep,
mmg panas glez,
brpeluh-peluh buat scene,
sume org pon same,
Atty, practicalmate ak,
dok ym jer ckp nak blik cepat,
hahaha....sian dia,
tggu punyer tggu,
technician smpai tyme nak blik dah,
haih...penat tggu,
anyway...tetap bersyukur sbb econ da oke...:)


Dan sekarang,
ak bru terjaga dri tido ,
hujan lebat gak kat luar,
patutnyer lgi senang tidow,
tp ntah...xrse plak nak tidow
*sbb da bnyk tido kot..rse membazir mse plak,
anywayz...in contra,
sekarang sejuk glerz....
klu lah tyme xde econ td ujan cmnih,
at least xrse bahang sgt,
huh....xper la...maybe ade hikmah yg trsirat,
ak x tahu...

Tuesday, August 3, 2010

Banci Penduduk 2010

td lepas blik dr keje,
sebaik shj smpai kolej,
tetibe ak dgr stu announcement,
kolej dato' nih mmg slalu buat announcement,
kekadang nek nyampah ak dgr..hehe...

anyway...mlm kang start dri kol 830-1200am,
smua penghuni KDO diwajibkan untuk trun kafe,
utk isi borang banci penduduk,
ak plan lepas isyak bru nak g.

Jd lps isyak dlm kol 10.20 ak pon siap,
ak try msg paan, tp xde reply,
so ak g la sensorang....
smpai kafe..akak banci tuh ckp punye la laju,
ak mengiyakan aje ape yg dia ckp,
last2 bnyk mende yg xphm pasal borang tuh,
mujur ade sorang brader tlg ak.
klu x, masalah gak nak isi, 3 page kot..~~~

settle sume,
ak trus ke kafe ktho bli mknn,
n then balik bilik...

Sunday, August 1, 2010

sem & kolej baru

Lame gler x update blog,
sebulan lebih kot,
skrg tgh bz dgn practikal,
kt MMSC learning group,
di Serdang...

Bnyk jugak yg telah ak lalui sebulan nih,
cuma x berkesempatan nak tulis dlm blog,
klu rajin ak update r.

Anyway, sje nak gtau,
skrg ak da pindah KDO,
rayuan kat KKM mcm xdpt jer,
so ak try apply KDO ever-since,
Alhamdulillah... rayuan ak diterima,
ak bersyukur sgt dpt dok kolej,
xde la menyusahkan member2 lgi,
*dlu slalu menumpang tido blk mmber.